GEBRUIK VAN DE BUUT

Informatie over het gebruik of het reserveren van de Buut gaat uitsluitend via mail: rochusbuurthuis@gmail.com.

 

Gebruik ten behoeve van de buurt

Voor buurtbewoners die iets in De Buut willen organiseren wat buurtgericht is, niet-commercieel en voor iedereen toegankelijk, is het gebruik van De Buut gratis. In alle andere gevallen vragen wij een minimale huurprijs voor het gebruik van De Buut.

Verhuur

Het is ons niet toegestaan De Buut te verhuren t.b.v. feesten en openbare optredens.

De Buut bestaat uit twee delen. De buurthuiskamer, met een vergadertafel en buffet, en daarachter het lokaal. Alleen dit lokaal van ca. 50 m² wordt verhuurd. De buurthuiskamer moet je dus wel gebruiken, maar dat wil niet zeggen dat je daar niemand kunt treffen. Buurtbewoners zijn vrij om deze ruimte tegelijkertijd ook te gebruiken.

Het lokaal in De Buut wordt verhuurd per dagdeel van 4 uur: ochtend (09.00 – 13.00 uur), middag (14.00 – 18.00 uur) of avond (19.00 – 23.00 uur), voor een bedrag van € 50,- per dagdeel.  Het gebruik van De Buut is inclusief het gebruik van koffie en thee en alle aanwezige apparatuur.

Reserveren

De agenda van De Buut is in te zien op deze website. Zo kun je op voorhand bekijken of de datum die je op het oog hebt nog vrij is. Tot één jaar vooruit kun je een optie nemen op een bepaalde datum. Uiterlijk één maand voor aanvang van de activiteit dient deze optie omgezet te worden in een reservering anders komt deze te vervallen. Definitieve reserveringen kunnen tot één week voor de activiteit kosteloos worden geannuleerd, daarna is het volledige bedrag verschuldigd.

Incidenteel gebruik

Als je De Buut eenmalig of af en toe eens gebruikt, wordt je op de afgesproken tijd ontvangen door de beheerder of een ander lid van de buurtvereniging. Deze maakt je vervolgens even wegwijs in De Buut en helpt je vooruit: hoe koffie en thee te zetten, waar de lichtknopen zich bevinden, het afstellen van de verwarming en het gebruik van beamer, geluids- of keukenapparatuur. Vervolgens krijg je een sleutel overhandigd waarmee je na afloop van je activiteit zelf kunt afsluiten. Voor incidentele verhuringen krijg je per keer een factuur per mail.

Regelmatig gebruik

Als je De Buut regelmatig gebruikt gaan we er vanuit dat je bekend bent met het gebruik van De Buut. Je krijgt dan per gezelschap één sleutel van De Buut waarmee je jezelf toegang kan verschaffen op de gereserveerde dagdelen. Voor reeksen verhuringen ontvang je twee maal per jaar een factuur.

Consumpties

Koffie en thee zijn gratis maar moeten wel even zelf worden gezet. Overige drankjes als frisdrank, bier en wijn zijn beschikbaar tegen schappelijke prijzen, en moeten ter plekke contant afgerekend worden. Het meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan.

Opruimen

Na afloop van je activiteit verwachten we wel dat je De Buut even opruimt: gebruikt servies en glaswerk in de vaatwasser plaatsen, de gebruikte tafels afnemen en zo nodig de vloer vegen.

 

Reserveren: rochusbuurthuis@gmail.com