BUURTHUIS DE BUUT

BUURTHUIS DE BUUT

De Buut is het buurthuis van de Rochusbuurt. Het bestaat uit twee gedeeltes: de buurthuiskamer en het lokaal. Het beheer is in handen van de Rochusbuurtvereniging. De Buut wordt door veel buurtbewoners gebruikt voor activiteiten, zoals de wekelijkse inloop op vrijdag, de Buuteettafel of het maandelijkse Repair Café. Verder wordt de Buut door de Rochusbuurtvereniging veel gebruikt voor bijeenkomsten over buurtzaken, zoals bestuursvergaderingen, redactievergaderingen van het Rochusnieuws of overleg over nieuwe ontwikkelingen in of Buurt. 

Ondanks veelvuldig gebruik is de Buut daarmee niet volledig gevuld. Daarom stelt de Rochusbuurtvereniging het lokaal van de Buut ter beschikking aan initiatiefnemers die hier willen vergaderen, repeteren of workshops/cursussen organiseren. De Buut is geschikt voor groepen van ongeveer 20 tot maximaal 30 deelnemers, afhankelijk van de activiteit.

Om het gebruik van de Buut zo veel mogelijk te stimuleren vraagt de vereniging een minimale vergoeding voor het gebruik van de Buut van € 30,- per dagdeel. Voor dit bedrag is gedurende 4 uur het lokaal van ca. 50 m² beschikbaar, voorzien van beamer, geluids- en keukenapparatuur. In 2019 is het interieur van de Buut grondig vernieuwd. Het gebruik van koffie en thee is inbegrepen bij de vergoeding. Deze moet dan wel even zelf gezet worden.

Het gebruik van de Buut is behoorlijk zelfstandig. Binnen het gehuurde dagdeel kan de Buut vrij ingericht worden volgens eigen wensen. Na gebruik moet de Buut weer opgeruimd en schoon worden achtergelaten. Vanzelfsprekend mag het gebruik van de Buut geen overlast veroorzaken bij de buren. De Buut is daarom ook niet beschikbaar voor feesten en partijen.

 

Informatie verhuur: rochusbuurthuis@gmail.com